Bijna duizend VUB-studenten willen eredoctoraat Aung San Suu Kyi ingetrokken zien

Bijna duizend VUB-studenten willen eredoctoraat Aung San Suu Kyi ingetrokken zien

Actief Linkse Studenten van de Vrije Universiteit Brussel organiseren morgen een protestactie tegen de genocide van Rohingya in Myanmar. Aan het rectoraat van de VUB in Elsene zullen ze een petitie afgeven om te eisen dat het eredoctoraat van Aung San Suu Kyi, staatshoofd van Myanmar en Nobelprijswinnares voor de Vrede, ingetrokken wordt. De petitie wordt ondersteund door de vakbond ACOD Onderwijs (ABVV) VUB en werd reeds ondertekend door bijna 1.000 VUB-studenten en personeelsleden. Via de petitie die op woensdag om 12.00 uur aan het Heilig Kruisplein in Elsene wordt afgegeven aan het rectoraat van de VUB, eisen de studenten de intrekking van het eredoctoraat dat in 1994 werd uitgereikt aan Aung San Suu Kyi.

“De Nobelprijswinnares voor de Vrede in 1991, spreekt van ‘desinformatie door terroristen’ en doet niets om het bloedbad te stoppen”, zegt Emma Pieters, ALS-lid op de Vrije Universiteit Brussel. “Ondertussen palmde de overheid al de grond van 200 leeggelopen dorpen in voor zogenaamde ontwikkelingsprojecten. Wij eisen dat de VUB zich uitspreekt over de genocide op de Rohingya en hun expulsie uit Myanmar.”

Op 6 december organiseren de Actief Linkse Studenten op de Campus Etterbeek ook een meeting waarbij er dieper ingegaan wordt op de genocide op de Rohingya en het stilzwijgen van de VUB.

bron: Belga