Antwerp-coach Laszlo Bölöni krijgt zware voorwaardelijke sanctie

Antwerp-coach Laszlo Bölöni krijgt zware voorwaardelijke sanctie

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de uitspraken van Antwerp-trainer Laszlo Bölöni na de thuiswedstrijd tegen Standard bestraft met een zware voorwaardelijke sanctie. De Roemeense coach van de Great Old kreeg vandaag een boete van 2.500 euro en een schorsing van twee weken, “waarbij zowel aan de schorsing als aan de boete uitstel wordt verleend”.

Volgens het Bondsparket trok Bölöni na de match op de twaalfde speeldag de integriteit van scheidsrechter Bram Van Driessche in twijfel. Van de interviews werd een proces-verbaal opgesteld. Op basis van een nieuwe bondsregel, ingevoerd op vraag van de Pro League om de scheidsrechter te beschermen, ging de Geschillencommissie over tot disciplinaire vervolging. Bölöni kreeg al een boete van 5.000 euro opgelegd door de Pro League.

Bölöni kreeg het tijdens het duel op 26 oktober meermaals aan de stok met Van Driessche. In de 63e minuut trapte de 64-jarige Roemeen een tweede bal op het terrein. Voor Van Driessche, die Bölöni al had gewaarschuwd, was de maat vol. De coach van de Great Old mocht tussen zijn supporters plaatsnemen in de tribunes van het Bosuilstadion. Voor zijn gedrag aan de zijlijn kreeg hij al een boete van 1.000 euro, waarvan 500 euro met uitstel.

bron: Belga