Besparen op water én elektriciteit én wasmiddel? Het kan!

De elektriciteitsrekening is hoger dan ooit, dus is het meer dan ooit interessant om er een stuk op te besparen. Zeker als je in één beweging ook nog eens geld kan uitsparen op je waterfactuur en op de aankoop van wasmiddel. Te mooi om waar te zijn? Toch niet!

Benieuwd hoe je drie keer langs de kassa passeert? Met een wasmachine van Bosch, want die is uitgerust met i-DOS. Dat is een automatisch doseersysteem dat zélf de perfecte hoeveelheid wasmiddel bepaalt. Jij hoeft dus alleen maar achterover te leunen terwijl de machine – letterlijk – het vuile werk doet. Sensoren in de machine detecteren hoeveel was er in de trommel zit, uit welke stof hij bestaat én hoe vuil hij is. Vervolgens bepaalt i-DOS de perfecte dosering wasmiddel tot op de milliliter nauwkeurig.

Vul je de machine handmatig en gebruik je te weinig wasmiddel? Dan zal de was niet helemaal schoon zijn, dof verkleuren en zelfs geurtjes verspreiden. Gebruik je te veel? Dan loop je risico op huidirritatie en blijven er mogelijk zeepresten achter op je kleren. Het is net dáár dat de winst zit. Drie keer zelfs!

1x besparen

Omdat je wasmachine geen overtollige zeepresten moet wegspoelen met een extra spoelprogramma, verbruikt je wasmachine minder stroom. En dat laat zich voelen op je elektriciteitsfactuur.

2x besparen

Door het kleinere aantal wascyclussen, bespaar je ook nog eens veel water. Tot wel 7.062 liter per jaar. Stel je ze maar eens voor: dat zijn zóveel emmers water dat ze op elkaar gestapeld een toren vormen die bijna twee keer zo hoog is als de kathedraal van Antwerpen.

3x besparen

Omdat i-DOS zélf de ideale hoeveelheid wasmiddel bepaalt, is er geen onnodige verspilling. Zo bespaar je ook nog eens tot 30 procent vloeibaar wasmiddel. En ook dat voel je in de portemonnee.

Je merkt het: je bespaart geld, en tegelijk spaar je het milieu. Het loont dus om de was te doen!