Voetbal Vlaanderen en ACFF houden "constructieve vergadering" met Pro League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voetbal Vlaanderen en het ACFF, de amateurvleugels van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben maandag "een positief, respectvol en constructieve vergadering" gehouden met Pierre François, de CEO van de Pro League. Dat zei Benny Mazur, secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen, maandagavond aan Belga. François stelde onder meer het idee voor om de beloftenteams van de profclubs te laten deelnemen aan de eerste en tweede amateursklasse. Daar zouden de talenten kunnen aantreden in een sterkere competitie en zo minder snel geneigd zijn België te verlaten, aldus de Pro League.

De amateurclubs vuren het voorstel niet meteen af. "Wij hebben afgetoetst wat de brede wens is en kijken of daar op termijn een oplossing voor gevonden kan worden. Het is voorbarig om nu al beslissingen te nemen, maar we zijn alle positieve plannen genegen die de doorstroming van onze talenten verbetert", aldus Mazur. "Wij moeten het idee nu aftoetsen bij onze clubs. De Pro League kijkt vooral naar het dossier vanuit economisch standpunt, wij laten ons leiden door andere insteken. We gaan op zoek naar een oplossing waar iedereen baat bij heeft. Het voorstel zal door onze studiecommissie onder de loep genomen worden", laat Mazur nog optekenen. Voetbal Vlaanderen wil geen deadline vastleggen.

"Vijf jaar geleden hadden we al een consensus in het dossier bereikt, maar dat is toen begraven. Als alle partijen de wil hebben om er nu opnieuw iets van te maken, komt dat wel goed. Maar er zijn veel partijen bij betrokken, dat maakt het net zo'n moeilijke oefening. Het gaat bovendien niet alleen over de toetreding van de U21-profs in de amateurreeksen, er liggen meerdere maatregelen op tafel", besloot Mazur.

bron: Belga