Rellen aan Louizalaan – Burgemeester Aalst bevestigt dat Brusselse politie beelden opvroeg

Burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) bevestigt dat de Brusselse politie beelden heeft opgevraagd uit de stationswijk van Aalst. Na de rellen aan de Louizalaan het voorbije weekend onderzoeken politie en parket de identiteit van de amokmakers. In dat onderzoek wordt gezocht naar vertrekkende jongeren uit Aalst, maar ook Denderleeuw en Ninove. Of dat iets heeft opgeleverd, kan D’Haese niet zeggen, “om het geheim van het onderzoek maximaal te beschermen.” De politie van Aalst heeft een vijftal camera’s hangen in de stationsbuurt en controleert nu of die bewuste avond verdachte jongeren zijn vertrokken. “Er hangen ook camera’s in het station, maar die vallen onder de bevoegdheid van de NMBS”, aldus D’Haese.
Zaterdag werden 71 mensen opgepakt toen een betoging in de buurt van de Louizalaan uit de hand liep. De Brusselse politie probeert sindsdien om de daders te identificeren en riep zondag mensen op die beelden hadden gemaakt om die over te maken. Ook in Denderleeuw zouden beelden zijn opgevraagd maar dat kon de Brusselse politie niet bevestigen “omdat dat onderdeel uitmaakt van het onderzoek.”
Maandag vroeg Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zich ook af of de doorstroming van politie-informatie tussen verschillende niveau’s wel vlot loopt. “De informatiehuishouding binnen de Aalsterse politie is zeer goed”, zegt D’Haese, die daaraan toevoegt dat de Aalsterse politie niet geïnformeerd werd over jongeren die amok zouden gaan maken.

bron: Belga