Croky Cup – Anderlecht en Standard gaan in Clasico op zoek naar eerherstel

Croky Cup - Anderlecht en Standard gaan in Clasico op zoek naar eerherstel

Morgenavond worden met KV Oostende-STVV en Excel Moeskroen-Sporting Charleroi de achtste finales van de Croky Cup op gang geschoten. Opvallend is dat alle eersteklassers nog in het toernooi zitten. De kraker van woensdag tussen Anderlecht en Standard moet het hoogtepunt van de speelronde worden. De zestiende finales van het bekertoernooi leverden (verrassend genoeg) geen enkele verrassing op. Alle zestien eersteklassers slaagden erin zich te plaatsen voor de volgende ronde. Voor het eerst in de geschiedenis van de Beker van België bestaan de achtste finales zo uit zestien eersteklassers.

KV Oostende en STVV openen dinsdag de debatten. KVO, de verliezend finalist vorig seizoen, is in de competitie inmiddels weg uit de onderste regionen, maar een dertiende plaats biedt voorlopig nog steeds weinig reden tot vreugde. STVV van zijn kant kende een uitstekende heenronde en staat knap vierde. Ook de Henegouwse derby Excel Moeskroen-Sporting Charleroi staat morgenavond op het programma.

Het zwaartepunt van de achtste finales ligt op woensdagavond met vijf ontmoetingen. De Clasico Anderlecht-Standard is zonder twijfel de meest in het oog springende affiche. Paars-wit ging er vorig seizoen in de beker uit in de achtste finales, Standard zelfs al in de zestiende finales. Beide clubs zullen ongetwijfeld eerherstel willen. Ook de Oost-Vlaamse derby Gent-Lokeren kan voor gensters zorgen. De Buffalo’s wonnen recent in de competitie nog met 0-3 op Daknam, een extra motivatie voor de troepen van Peter Maes om een nieuwe pandoering te voorkomen. Ook Kortrijk-Antwerp, KV Mechelen-Racing Genk en Waasland-Beveren-Eupen worden woensdag afgewerkt.

De West-Vlaamse derby tussen Zulte Waregem en Club Brugge vormt donderdag de afsluiter van de achtste finales. Zulte Waregem, vorig seizoen bekerwinnaar, is in de competitie aan een gitzwarte reeks van 3/24 bezig. De Bruggelingen van hun kant staan soeverein aan de leiding van Jupiler Pro League en lijken steeds meer op een nauwelijks te stoppen machine. Afgelopen zondag werd het in de competitie nog 3-2 in het voordeel van Club Brugge.

bron: Belga