Standard pakt driepunter bij Genk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Standard heeft vandaag met 0-2 gewonnen bij Racing Genk op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. De doelpunten kwamen op naam van Paul-José Mpoku (15.) en Uche Agbo (81.). De Rouches doen zo een goede zaak in de strijd voor Play-off I. De Limburgers keken op het kwartier tegen een 0-1 achterstand aan in hun eigen Luminus Arena. Paul-José Mpoku krulde een vrije trap voorbij Danny Vukovic. De Congolese aanvoerder verzuimde daarna tot tweemaal toe om de voorsprong te verdubbelen.

Iets voor het uur waren er enkele stevige ingrepen in het Luikse strafschopgebied. Ref Visser wees na het consulteren van de beelden naar de penaltystip. Standard-doelman Guillermo Ochoa dook naar de juiste hoek, waardoor Siebe Schrijvers niet mocht juichen. In de 81e minuut legde Uche Agbo de wedstrijd in een beslissende plooi. De middenvelder knalde een afvallende bal binnen: 0-2. Standard herpakt zich zo na 1 op 6, Albert Stuivenberg ziet een einde komen aan de ongeslagen reeks van acht speeldagen.

Standard klimt in de stand met 23 punten over Genk naar de zesde plaats. Racing Genk is achtste met één punt minder.

Om 18u ontvangt Anderlecht nog KV Kortrijk. Leider Club Brugge sluit om 20u de speeldag af met een thuismatch tegen Zulte Waregem.

bron: Belga