Rellen aan Louizalaan – Nog elf mensen gerechtelijk aangehouden, agent loopt schedelbreuk op

Het aantal relschoppers dat zaterdag gerechtelijk aangehouden werd na de rellen aan Louiza, is afgelopen nacht gedaald van zestien naar elf, laat het Brusselse parket weten. Eén agent ligt na de rellen in het ziekenhuis met een schedelbreuk. “Het aantal gerechtelijke aanhoudingen is met vijf gedaald, deze personen zijn nu administratief aangehouden”, verklaart parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. Twee van de personen die gerechtelijk aangehouden zijn, werden afgelopen nacht al verhoord. De negen anderen worden op een later tijdstip ondervraagd.
Bij de rellen liep één agent een schedelbreuk op, bevestigt het parket. De man ligt in het ziekenhuis, maar de ernst van zijn situatie is voorlopig niet gekend.
De rellen vonden zaterdag rond 16.00 uur plaats. Een dertigtal betogers van een manifestatie tegen slavernij in Libië aan het Poelaertplein begaf zich naar de winkels op de Louizalaan en richtten daar vernielingen aan. Het rumoer verplaatste zich daarna richting Naamsepoort.
Het is al de derde keer in de afgelopen twee weken dat er rellen uitbreken in Brussel. Op zaterdag 11 november gebeurde dat op de Lemonnierlaan na de WK-kwalificatiematch tussen Marokko en Egypte en op woensdag 14 november zorgden jongeren voor amok op het Muntplein na een bezoek van de Franse YouTuber Vargasss92.

bron: Belga