Jupiler Pro League – Anderlecht peuzelt Kortrijk op

Jupiler Pro League - Anderlecht peuzelt Kortrijk op

Anderlecht heeft zondag makkelijk de drie punten thuisgehouden tegen KV Kortrijk op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. In het Constant Vanden Stockstadion werd het 4-0 na een owngoal van Evgeniy Makarenko (1.) en treffers van Sofiane Hanni (15.), Adrien Trebel (73.) en Hamdi Harbaoui (79.). Voor het eerst speelden twee Belgische teams een wedstrijd met de Telstar 18, de officiële wedstrijdbal voor het WK van volgend jaar in Rusland. Hein Vanhaezebrouck zag paars-wit tegen zijn ex-club al in de eerste minuut op voorsprong komen. Makarenko raakte bij het ontzetten de bal verkeerd, Hanni kopte voor doel en via de Oekraïner belandde het leer tegen de netten. Op het kwartier gaf het scorebord al 2-0 aan. Bruno zette voor op Hanni, de Algerijn miste niet.
Harbaoui, bij paars-wit de vervanger van de geschorste Teodorczyk, kopte 18 minuten ver in de tweede helft tegen de paal. Ook in de herneming besloot de spits naast. Trebel besloot daarop het goede voorbeeld te geven. Met een streep van aan de rand van de zestienmeter zorgde de ingevallen Fransman voor de 3-0. Hanni stuurde vervolgens Bruno met een doorsteekpass diep, dankzij diens gemeten voorzet werd Harbaoui’s honger naar een doelpunt dan toch gestild. Kortrijk-coach Glen De Boeck, die tien jaar voor Anderlecht speelde, verliet het vertrouwde Astridpark met lege handen.
In de stand is Anderlecht derde met 31 punten, op drie punten van Charleroi en zes punten van leider Club Brugge. Kortrijk blijft veertiende met veertien punten.
Eerder op de dag won Standard met 0-2 bij Racing Genk. Club Brugge sluit om 20u de speeldag af met een thuismatch tegen Zulte waregem.

bron: Belga