Davis Cup – Van Herck: “Ontgoocheling is enorm, maar iedereen heeft gedaan wat hij kon”

Davis Cup - Van Herck: "Ontgoocheling is enorm

Kapitein Johan Van Herck toonde zich zondagavond na het 3-2 verlies in de finale van de Davis Cup tegen Frankrijk erg ontgoocheld. Van Herck benadrukte wel dat zijn spelers niets te verwijten valt. “Het is heel erg jammer dat we hebben verloren”, opende Van Herck. “Maar ik ben fier op mijn jongens. Het is nooit leuk tweede te worden, maar we hebben getoond dat het mogelijk was te winnen. Dat we dan verliezen, moet je accepteren. Dat is sport. Het was een zwaar weekend voor ons, maar ik kijk alweer vooruit. Volgend jaar gaan we er opnieuw proberen te staan.”
Van Herck, aan het roer van het Davis Cup-team sinds september 2011, kan na zeventien ontmoetingen een mooi rapport voorleggen. Hij won elf keer en leed in Rijsel nog maar zijn zesde nederlaag. Nochtans begon hij destijds met verlies tegen Oostenrijk. België degradeerde zo uit de Wereldgroep, maar keerde het jaar nadien al terug. Vervolgens volgde in 2015 een eerste uitschieter, met de verloren finale in Gent tegen Groot-Brittannië.
“Iedereen kan na vandaag gerust in de spiegel kijken”, vervolgde Van Herck. “Niemand heeft ons doen verliezen. We winnen samen en we verliezen samen. Dat is misschien een cliché, maar het is de realiteit. We moeten positief blijven. Elk jaar maken we progressie.”

bron: Belga