Davis Cup – Lucas Pouille: “Hopelijk annuleert David onze vakantie niet”

Davis Cup - Lucas Pouille: "Hopelijk annuleert David onze vakantie niet"

“Er is niets mooier dan in teamverband te winnen, samen met mijn vrienden voor een fantastisch publiek.” Lucas Pouille (ATP 18) was duidelijk door het dolle heen na zijn beslissende overwinning in de vijfde wedstrijd van de finale van de Davis Cup tegen Steve Darcis (ATP 76). Frankrijk won hierdoor zijn tiende Davis Cup, ten nadele van België (3-2). “Vooraf vreesde ik Darcis”, stak Pouille van wal. “Steve is een uitstekende speler. Ik wist ook dat hij een specialist was in de laatste wedstrijd. De laatste vijf keer dat hij de laatste partij speelde, won hij. Ik wist dus dat het moeilijk zou worden. Voordien zag ik ook al een intense partij tussen David (Goffin) en Jo-Wilfried (Tsonga). Ik was vooraf dus al heel gespannen. Maar eens op het terrein, vergat ik alles en dacht ik alleen maar aan alles kapotspelen.”
Pouille was zich bewust van de zware verantwoordelijkheid op zijn schouders, maar kraakte niet. Integendeel. Hij speelde Steve Darcis vanaf het eerste punt van het kastje naar de muur. “Ik wou deze trofee zó graag”, vervolgde Pouille. “Ik heb mijn emotie in het spel gelegd en voor elk punt geknokt. Ik ben heel blij met mijn overwinning, die makkelijker tot stand kwam dan ik had verwacht.”
Vanaf komende dinsdag vertrekt Pouille samen met David Goffin op vakantie. “Ik heb nog geen berichtje van David gehad dat hij de vakantie geannuleerd heeft”, lachte de Fransman. “Nu de finale achter de rug zijn we geen tegenstanders meer, maar opnieuw vrienden.”

bron: Belga