Davis Cup – Fransen in de wolken na zege tegen België

Davis Cup - Fransen in de wolken na zege tegen België

De Franse tennisspelers vertoefden zondagavond na hun overwinning tegen België (3-2) in de finale van de Davis Cup in de zevende hemel. In Villeneuve-d’Ascq (Rijsel) veroverde Frankrijk voor 27.500 uitzinnige supporters zijn tiende Davis Cup, de eerste in zestien jaar. “Deze zege is er ook een voor iedereen die er nu niet bij kon zijn”, reageerde Yannick Noah, die als aanvoerder van de Franse ploeg zijn derde Davis Cup verzamelde. “Met vier verschillende spelers hebben we drie punten behaald. Dat is een knappe prestatie. Het was een lange week. Ik heb afgezien. Maar de hele staf heeft me goed ondersteund. We zijn een ploeg. Ik word omringd door een aantal geweldige gasten. De ploeg is belangrijker dan het individu.”
Lucas Pouille (ATP 18) bezorgde de Fransen tegen Steve Darcis (ATP 76) het beslissende punt. “Er is niets mooiers dan een overwinning met de ploegmaats en de hele staf, voor de ogen van vrienden en familie. Hier gaan we even van genieten. Ik ben trots op de ploeg. Ik heb van bij het begin getwijfeld, maar zij die me ter aarde gegraven hebben geef ik lik op stuk. We zijn ontzettend gelukkig.”
Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), die het scorebord op 1-1 zette na de zege tegen Darcis, mocht na tien jaar deelname in de landencompetitie eindelijk de Davis Cup in de lucht steken. “Het is ongelooflijk, ik ben ontzettend gelukkig. Het waren heel emotionele dagen en dan loopt het weekend zo af. Daarvoor heb ik tien jaar lang elk Davis Cup-duel meegemaakt. Ik ben heel blij voor de ploeg en voor heel Frankrijk.”
Richard Gasquet werd door Noah verkozen boven Nicolas Mahut om zaterdag de dubbelpartij met Pierre-Hugues Herbert af te werken tegen Ruben Bemelmans en Joris De Loore. “Dit is fabelachtig. Winnen voor 27.000 supporters, dat doet deugd. We lopen al een tijdje achter deze beker aan. De pijnlijke nederlaag in de finale tegen Zwitserland (in 2014) is doorgespoeld. Ik ben heel gelukkig en opgelucht. Dit is een magisch moment dat ze ons nooit meer afnemen”, reageerde Gasquet.
“Pouille maakt een punt, Tsonga maakt een punt en Gasquet en ik maken een punt. Dat maakt deze zege zo mooi”, liet Herbert nog optekenen.

bron: Belga