Belgen in het buitenland – Thomas Vermaelen start in de basis bij Barcelona

Belgen in het buitenland - Thomas Vermaelen start in de basis bij Barcelona

Thomas Vermaelen staat zondagavond (20u45) in de basis bij FC Barcelona, dat in het kader van de dertiende speeldag van de Spaanse Primera Division naar Valencia afzakt, een duel tussen de nummers één (Barcelona) en twee (Valencia) in Spanje. Voor het eerst in bijna twee jaar staat Vermaelen aan de aftrap van een competitiewedstrijd van Barça. De Rode Duivel komt in de ploeg, omdat vaste waarden Javier Mascherano (spierblessure) en Gerard Piqué (schorsing) niet inzetbaar zijn.
Vermaelen stond op 23 januari 2016, op bezoek bij Malaga, voor het laatst in de basis in de Primera Division. Nadien maakte de Verminator nog enkele invalbeurten, maar sinds 12 maart 2016 kwam de blessuregevoelige centrale verdediger nog maar één keer in actie voor Barça. In de Copa del Rey speelde Vermaelen een maand geleden 90 minuten op bezoek bij derdeklasser Murcia (0-3).
De 32-jarige Vermaelen speelde dit seizoen al meer wedstrijden voor de Rode Duivels (4) dan voor Barcelona (1). Bondscoach Roberto Martinez gunde de Antwerpenaar een basisstek in de oefeninterlands tegen Japan (1-0) en Mexico (3-3) en de WK-kwalificatieduels tegen Griekenland (1-2) en Bosnië-Herzegovina (3-4).

bron: Belga