Belgen in het buitenland - PSG wint topper in Monaco

Paris Saint-Germain heeft zondagavond de veertiende speeldag in de Franse Ligue 1 afgesloten met een 1-2 overwinning op het veld van landskampioen AS Monaco. Youri Tielemans keek met AS Monaco na 18 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Edinson Cavani punterde het openingsdoelpunt knap in het dak van het doel. Na de pauze verdubbelde PSG vanaf de stip de score. Almamy Toure trok Neymar, die in het begin van de tweede helft tegen de paal knalde, onderuit. De Braziliaan van 222 miljoen euro zette de strafschop in minuut 52 zelf om. Kylian Mbappé, die Monaco afgelopen zomer ruilde voor PSG, liet twee grote kansen liggen om de score verder uit te diepen. Via een afgeweken vrijschop van Joao Moutinho (81.) lukte de thuisploeg nog de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Monegasken niet. Tielemans werd halverwege het tweede bedrijf gewisseld, bij de bezoekers kwam Thomas Meunier niet van de bank.

PSG voert het klassement aan met 38 punten. De voorsprong op eerste achtervolgers Olympique Lyon en AS Monaco, beiden 29 punten, bedraagt al 9 eenheden.