Sanne Cant pakt de zege in WB veldrijden in Duitsland

Sanne Cant pakt de zege in WB veldrijden in Duitsland

Sanne Cant heeft vandaag de Wereldbekercross bij de vrouwen elite in het Duitse Zeven gewonnen. De wereldkampioene was sneller dan de Britse Helen Wyman en de Amerikaanse Katherine Compton. Jolien Verschueren werd zesde, Loes Sels negende. Het is voor Cant na Waterloo en Bogense de derde zege in de Wereldbeker. Ze verstevigt haar leiderspositie in de tussenstand en telt nu 370 punten. De Amerikaanse Kaitlin Keough heeft als tweede 291 punten achter haar naam. De Nederlandse Sophie de Boer blijft derde met 285 punten. Cant leidde meteen het pak tijdens de eerste modderstroken. Wyman nam halfweg de eerste ronde het commando over en sloeg meteen een klein kloofje. De Britse kreeg in de tweede toer opnieuw het gezelschap van Cant. Achter het leidende duo volgden Loes Sels en de Amerikaanse Ellen Noble met haar landgenote Katherine Compton in het wiel. Ellen Van Loy reed op de zesde plaats met in haar gezelschap de Tsjechische Katerina Nash. Compton haastte zich naar Cant met Wyman en op twee ronden van het einde kregen we drie leidsters. Niet voor lang evenwel. Cant legde er duchtig de pees op en kon zo een kloof slaan. Gaandeweg kon ze deze uitdiepen en haalde het zo afgescheiden van de rest.

Eerder op de dag was bij de mannen beloften de zege weggelegd voor Eli Iserbyt. Hij haalde het afgescheiden voor Thijs Aerts en Thomas Joseph waarmee we een compleet Belgisch podium kregen. Yannick Peeters finishte als vierde, Toon Vandenbosch als zesde en Jelle Schuermans als negende. In de stand neemt Eli Iserbyt de leiding over van Thomas Pidcock. De Brit kwam in Duitsland niet aan de start.

Bij de junioren was de overwinning weggelegd voor de Nederlander Pim Ronhaar. Hij haalde het voor de Tsjech Tomas Kopecky en zijn landgenoot Mees Hendrikx. Jarno Belles werd vijfde. In de stand van de Wereldbeker is Ronhaar nu alleen leider.

bron: Belga