Rellen aan Louizalaan: vijftigtal mensen gearresteerd

Na de rellen van zaterdag op de Brusselse Louizalaan is een vijftigtal mensen gearresteerd. Dat bevestigt politiewoordvoerster Ilse Van de keere. Burgemeester van Brussel Philippe Close meldde iets na 19.00 dat de situatie onder controle is. De politie Brussel Hoofdstad Elsene meldt nog op Twitter dat er nauw samengewerkt wordt met het parket van Brussel, en dat er geen melding is van gewonden.
Eerder verklaarde de politie dat bij een manifestatie op het Poelaertplein tegen slavernij in Libië een dertigtal jongeren zich afscheurde van het protest om vernielingen aan te brengen. Na het optreden van de oproerpolitie werden meteen 12 personen opgepakt.
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon meldde via Twitter dan weer dat er al sprake is van een honderdtal arrestaties, waarvan 15 gerechtelijke aanhoudingen. “Nultolerantie van kracht tegenover jongeren die eigendommen vernielen”, voegt Jambon nog toe in zijn tweet.
Burgemeester Philippe Close liet iets na 19.00 uur weten dat de situatie onder controle is. “De politie blijft waakzaam”, klinkt het.

bron: Belga