Jupiler Pro League - Charleroi blijft in het spoor van Club Brugge na zege tegen Waasland-Beveren

Charleroi heeft zaterdag met 0-2 gewonnen op bezoek bij Waasland-Beveren op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. Gaëtan Hendrickx (64.) en Kaveh Rezaei (77.) scoorden op de Freethiel. Charleroi en Waasland-Beveren serveerden een kansarme eerste helft. Het team van Philippe Clement kon zijn overwicht inzake balbezit niet omzetten in doelpunten. Vier minuten voor de pauze kwamen de Henegouwers goed weg. Ryota Morioka knikte van dichtbij een afgeweken schot van Laurent Jans naast.

Na de rust staken de bezoekers de neus aan het venster voor een doelpunt. Kaveh Rezaei tikte net naast, Mamadou Fall trof de paal. Gaëtan Hendrickx brak uiteindelijk de ban. Francisco Martos bracht de bal voor met het hoofd, Hendrickx trapte het leer voorbij Davy Roef. Even later stond de 0-2 op het scorebord. Na klungelig balverlies van Victorien Angban werkte Rezaei koelbloedig af. De Waaslanders zochten de aansluitingstreffer. Maar zelfs na een tweede gele kaart voor Francis N'Ganga in de 85e minuut kon de thuisploeg de netten niet doen trillen.

Charleroi blijft met 34 punten tweede in de stand op drie punten van leider Club Brugge, dat zondag Zulte Waregem ontvangt. Waasland-Beveren is achtste met 21 punten.

Eerder op de dag eindigden Antwerp-KV Mechelen en STVV-Lokeren op 0-0. KV Oostende won met 1-0 van rode lantaarn Eupen.