Gouden Stick – “Niets zou meer plezier doen dan groot toernooi winnen”

Gouden Stick - "Niets zou meer plezier doen dan groot toernooi winnen"

Voor Arthur Van Doren is het “altijd aangenaam” om een prijs te winnen, “maar niets zou me meer plezier doen dat eindelijk een groot toernooi te winnen”. Dat zegt de 23-jarige hockeyer nadat hij vrijdag op een galadiner in Brussel al voor de derde keer in vier jaar de Gouden Stick won. “Zoals bij iedere individuele prijs in een ploegsport moet ik mijn teamgenoten bij KHC Dragons en bij de nationale ploeg bedanken, zonder wie ik niets zou zijn”, reageert de centrale verdediger. “Het was een superjaar bij de Dragons en de Red Lions. Het is natuurlijk altijd aangenaam om zo’n prijs te winnen, maar niets zou me meer plezier doen dan eindelijk een groot toernooi te winnen, of het nu op Europees niveau is met mijn club, of internationaal met de nationale ploeg. Dat is waar mijn ambitie en die van mijn ploeggenoten nu ligt.”
Terwijl veel spelers op 23 jaar nog maar aan het begin van hun carrière staan, heeft Van Doren al heel wat successen geboekt. Zo werd hij vorig jaar nog tot beste belofte ter wereld verkozen en op het laatste EK in Amsterdam was hij speler van het toernooi. “Ik speel al sinds mijn vijftiende op het hoogste niveau bij de Dragons. We beschikken bij onze club en bij de Red Lions over een omkadering van topniveau. Het resultaat dus van meerdere jaren werken, maar ik herhaal, het doel is nu om een groot toernooi te winnen.”
De laureaat krijgt al snel een kans om zijn ambitie te verwezenlijken. De Red Lions vertrekken dit weekend naar India, waar ze van 1 tot 10 december zullen deelnemen aan de finale van de World League in Bhubaneswar. “Maar voor we vertrekken, gaan we eerst feesten met de ploeg”, besluit Van Doren.

bron: Belga