Davis Cup – Frankrijk en België na eerste dag in evenwicht (1-1), vraagtekens bij samenstelling dubbel

Davis Cup - Frankrijk en België na eerste dag in evenwicht (1-1)

Na de twee duels van dag 1 van de finale van de Davis Cup in Villeneuve-d’Ascq houden thuisland Frankrijk en België elkaar in evenwicht. Een flitsende David Goffin (ATP 7) walste over Lucas Pouille (ATP 18), maar nadien liet een ijzersterke Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) geen spaander heel van Steve Darcis (ATP 76). Zaterdag volgt het dubbelspel. Goffin bezorgde België de voorsprong na een zege tegen Pouille. Na twee uur tennis gaf het scorebord 7-5, 6-3 en 6-1 in het voordeel van de Luikenaar aan. Maar nadien moest Darcis dus in Tsonga ruim zijn meerdere erkennen. Eén uur en 48 minuten waren voor de Fransman genoeg om Darcis met 6-3, 6-2 en 6-1 tegen het canvas te meppen.
Zaterdag staat het dubbelspel op de agenda. Op papier wordt dat een duel tussen de thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet en de Belgen Ruben Bemelmans en Joris De Loore, maar dat kan – tot één uur van de start van de match – nog veranderen. Bondscoach Johan Van Herck zou immers met het idee spelen om man-in-vorm Goffin te laten dubbelen. Dat is niet meteen de favoriete discipline van de Luikenaar, maar Goffin voelt zich “klaar om voor het vaderland het dubbelspel af te werken”.
Zondag staan de twee laatste enkelspelen op het programma. Tsonga kijkt dan Goffin in de ogen en Darcis trekt nadien ten strijde tegen Pouille.

bron: Belga