Davis Cup - Bemelmans en De Loore moeten hun wonden likken na zure nederlaag in dubbelspel

Ruben Bemelmans en Joris De Loore konden België zaterdag geen voorsprong bezorgen na het dubbelspel van de finale van de Davis Cup. De Belgische tandem ging in het Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d'Ascq de boot in tegen de thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet in 6-1, 3-6, 7-6 (7/2) en 6-4. Na drie duels leidt Frankrijk met 2-1. De Belgen zagen in set één alle kleuren van de regenboog, maar knokten zich terug in de wedstrijd. De tweede set werd knap binnengehaald, en ook set drie leek voor België. Bemelmans en De Loore gaven de set echter alsnog uit handen en verloren nadien de partij.

"Na de slechte eerste set moesten we zowel op mentaal als fysiek gebied van ver terugknokken", analyseerde De Loore. Voor de 24-jarige Bruggeling was het zijn terugkeer in competitieverband nadat hij sinds augustus na een operatie aan de knie aan de kant stond. "Nadien kwamen we wel sterker voor de dag, en was onze opstelling beter. Vanaf set twee voelde ik me ook beter in mijn sas. In de derde set waren we aan elkaar gewaagd en beslisten details over winst of verlies."

"De Fransen waren vooral sterk in hun reacties", meende Bemelmans. "Ik vond van mezelf dat ik niet buitengewoon goed presteerde op mijn tweede service. Spijtig, want daar lagen wel kansen."

Zondag volgen nog twee enkelspelen tussen België en Frankrijk. David Goffin (ATP 7) treft Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), waarna Steve Darcis (ATP 76) Lucas Pouille (ATP 18) in de ogen kijkt. De kapiteins kunnen de samenstellingen van zondag wel nog wijzigen. Voor de Belgen is de opdracht hoe dan ook duidelijk: alleen twee zeges volstaan voor Davis Cup-eindwinst.