Davis Cup – “2-1 achterstand is geen onoverkomelijk probleem”, meent bondscoach Johan Van Herck

Davis Cup - "2-1 achterstand is geen onoverkomelijk probleem"

Ruben Bemelmans en Joris De Loore slaagden er zaterdag niet in om het dubbelspel in de finale van de Davis Cup te winnen. De Belgische tandem verweerde zich kranig na een dramatische eerste set, maar kon niet verhinderen dat thuisspelers Pierre-Hugues Herbert en Richard Gasquet (in 6-1, 3-6, 7-6 (7/2) en 6-4) Frankrijk op 2-1 zetten. “We weten dus wat ons zondag te doen staat”, verklaarde de Belgische kapitein Johan Van Herck na afloop. Bemelmans en De Loore kregen in de eerste set tennisles, maar herstelden zich. Het duo won set twee, en leek op weg ook set drie te pakken, maar kraakte toen. De Belgen kwamen deze tegenslag niet meer te boven en verloren de partij. “Toch weet ik niet of we hier echt van een gemiste kans kunnen spreken”, vertelde Van Herck. “Ook al hadden we die derde set binnengehaald, was de weg naar de matchwinst nog lang geweest. Ik onthou dat we na een moeilijk begin teruggeknokt hebben. Ik heb toen vooral de nadruk gelegd op het mentale, en duidelijk gemaakt dat een verloren set geen verloren wedstrijd betekent.”
Na drie duels staat Frankrijk met 2-1 op voorsprong. Voor België is de opdracht zondag, bij de twee laatste enkelspelen, duidelijk: alleen twee zeges volstaan voor Davis Cup-eindwinst. David Goffin (ATP 7) treft Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15), waarna Steve Darcis (ATP 76) Lucas Pouille (ATP 18) in de ogen kijkt. De kapiteins kunnen de samenstellingen van zondag wel nog wijzigen.
“We voelen ons nog niet verslagen”, ging de bondscoach voort. “Tsonga speelde vrijdag sterk, maar zondag is een andere dag en krijgt hij een andere tegenstander. David heeft vertrouwen en bezit de kwaliteiten om hem te kloppen. Het zal een match worden die de finale van de Davis Cup verdient. Nadien komt Darcis in actie, we zullen wel zien tegen wie. Maar we weten wat ons te wachten staat. We hebben ook in het dubbelspel getoond dat we kunnen terugvechten en dat is waarom we tot in de finale geraakt zijn.”

bron: Belga