Belgen in het buitenland - Scorende Thorgan Hazard pakt scalp van Bayern, Chelsea klopt Liverpool

door
Belga
Leestijd 2 min.

Eden en Thorgan Hazard waren zaterdagavond beiden beslissend voor respectievelijk Chelsea en Borussia Mönchengladbach. Mönchengladbach stuntte met een 2-1 zege tegen Bayern München, Chelsea speelde 1-1 gelijk tegen Liverpool.

Simon Mignolet nam het met Liverpool op tegen het Chelsea van Thibaut Courtois en Eden Hazard. Michy Batshuayi en Charly Musonda Jr. ontbraken wegens blessure.

De drie punten leken lang naar Liverpool te gaan dankzij het doelpunt van Mohamed Salah (65.), maar een topprestatie van Hazard mondde uiteindelijk nog uit in een assist voor Willian (85.). Chelsea behoudt zo zijn drie punten voorsprong op Liverpool.

Broer Thorgan Hazard verging het nog beter. Hij haalde het in de Bundesliga met Borussia Mönchengladbach van leider Bayern. Hazard (39.) opende met een penalty in de rechterbenedenhoek de score, Matthias Ginter zorgde voor de 2-0. Bayern kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Arturo Vidal (74.). Het is de eerste nederlaag van Bayern sinds Heynckes er trainer is.

In Italië haalde Chievo, met Samuel Bastien de hele wedstrijd op het middenveld, het met 2-1 van SPAL. Boštjan Cesar maakte eerst nog een owngoal, maar met twee doelpunten zette Roberto Inglese dat nog helemaal recht.

Venlo speelde in de Nederlandse Eredivisie thuis 3-3 gelijk tegen Willem II, Bartholomew Ogbeche lukte een hattrick voor de bezoekers. Leroy Labylle bleef op de bank bij de thuisploeg, Ismail Azzaoui (46.) en Jordy Croux (79.) vielen in bij Willem II.

Igor De Camargo tot slot scoorde in Cyprus twee keer (24., 81.) voor zijn ploeg Apoel Nicosia, dat met 6-1 won van Olympiakos Nicosia.

bron: Belga