Weerbericht – Wisselvallig weer op komst

Weerbericht - Wisselvallig weer op komst

Deze namiddag is het eerst nog zwaarbewolkt met regen in het zuidoosten. Later is het overal wisselend bewolkt met enkele regenbuien en maxima rond 9 graden, zo zegt het KMI. Morgenochtend begint in het zuidoosten nog regenachtig, maar al snel wordt het, net als in de rest van het land, wisselend bewolkt en overwegend droog. Lokaal kunnen enkele buien tot ontwikkeling komen, die in de Ardennen een winters karakter zullen hebben. De maxima variëren van 8 graden aan de kust over 6 à 7 graden in het binnenland tot 2 graden in de Hoge Venen.

Ook zondag blijft het weer licht onstabiel. Het wordt wisselend bewolkt met mogelijk enkele sneeuwbuien op de Ardense Hoogten, buien van smeltende sneeuw in het centrum en het zuiden van het land en regenbuien elders. Maandag begint de dag wisselvallig met afwisselend opklaringen en enkele buien, in de Ardennen met een winters karakter. Een nieuwe storing zorgt vanaf het westen al snel voor meer bewolking, gevolg door lichte of matige regen. Maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust.

Vanaf dinsdag bereiken vanuit het noorden koude bovenluchten onze regio. We verwachten wisselvallig weer met regelmatig perioden met regen of buien, in de Ardennen vaak winters van aard. De maxima liggen eerst nog net boven het vriespunt in Hoog-België en rond 5 à 6 graden in het centrum, maar naar het einde van de week wordt het nog iets frisser. De wind blijft overwegend zwak tot matig uit noordwest tot noord.

bron: Belga