Weerbericht – Regenachtige vrijdag

Het is vrijdag eerst regenachtig, met lokaal nog matige regenval. In de loop van de dag wordt het dan wisselend bewolkt, met vooral in het noorden van België enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 8 en 11 graden, zo voorspelt het KMI. Vrijdagavond en -nacht wordt het wisselvallig met aanvankelijk periodes van regen of buien, later wordt het droger. De minima schommelen tussen 2 en 6 graden.
Zaterdagochtend begint in het zuidoosten van het land nog regenachtig. Vanaf het westen wordt het wisselend bewolkt met opklaringen maar ook lokale buien die kunnen gepaard gaan met korrelhagel of een donderslag. In de Ardennen kunnen de buien winters zijn van karakter. Het wordt dan ook een stuk kouder dan de voorbije dagen met maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden aan de kust. In Hoog-België duiken de temperaturen ’s nachts onder het vriespunt.
Zondag blijft het wisselvallig en fris. Opklaringen en bewolkte perioden wisselen elkaar af met enkele lokale buien. De maxima schommelen tussen 1 of 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden aan de kust. Maandag begint overwegend droog met enkele schuchtere opklaringen. In de loop van de dag trekt vanaf het westen een regen- en buienzone over het land met ook een fors toenemende zuidwestenwind. Vanaf dinsdag wordt het wisselvallig met perioden van regen of buien. De maxima zijn licht positief in Hoog-België en liggen rond 5 à 6 in het centrum.

bron: Belga