Wafelfabriek Milcamps onderzoekt gedeeltelijke verhuis productie naar Dour

Wafelfabriek Milcamps onderzoekt gedeeltelijke verhuis productie naar Dour

De wafelfabriek Milcamps in Vorst werd donderdag volledig vernield door een brand en de directie bekijkt nu of een deel van de productie kan verhuizen naar een andere site, in Dour. Dat meldt François Viallet, algemeen directeur van Milcamps. “We willen zo snel mogelijk onze activiteit hernemen om op de markt te blijven en de jobs van ons personeel te kunnen vrijwaren”, klinkt het. Van een heropbouw van de uitgebrande fabriek op dezelfde locatie is voorlopig nog geen sprake. “Dit is een zware schok voor het bedrijf Milcamps en voor al onze werknemers”, zegt algemeen directeur Viallet. “We zijn opgelucht dat er bij onze werknemers en de omwonenden geen slachtoffers gevallen zijn. We zijn ons zeer goed bewust van de hinder die dit incident voor de stad Brussel veroorzaakt heeft. Zo weten we dat op een bepaald moment zelfs het treinverkeer werd stilgelegd. We zijn de autoriteiten die op een heel professionele manier zijn opgetreden, zeer dankbaar.”

De prioriteit van het bedrijf is nu de zorg voor de werknemers. Daarvoor zou volgende week een bijeenkomst gepland worden. Vervolgens wil het bedrijf een actieplan opzetten om de activiteit te hernemen. De hele fabriek in Vorst is vernield, en heel wat machines en grondstoffen zijn teloor gegaan. Dat brengt met zich mee dat de productie in Vorst logischerwijs volledig stil ligt. Het bedrijf doet nu het nodige om de impact daarvan op de leveringen aan de klanten te beperken en denkt eraan haar productie over te brengen naar haar site in Dour.

Ook een deel van de lokalen van de administratie is door de brand vernield maar de belangrijkste gegevens over de fabriek lagen wel in het gedeelte dat gespaard is gebleven.

bron: Belga