Sterke Jo-Wilfried Tsonga verslaat Steve Darcis in Davis Cup

Sterke Jo-Wilfried Tsonga verslaat Steve Darcis in Davis Cup

Steve Darcis (ATP 76) heeft vandaag de tweede wedstrijd in de finale van de Davis Cup kansloos verloren. Darcis kon in het Stade Pierre Mauroy in Villeneuve d’Ascq nooit een vuist vormen tegen de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15) en verloor in drie sets: 6-3, 6-2 en 6-1. De wedstrijd duurde één uur en 48 minuten. De eerste set begon gelijkopgaand, maar gaandeweg etaleerde Tsonga zijn overwicht. Uiteindelijk trok de Fransman met 6-3 aan het langste eind. Ook in set twee was de Belg niet opgewassen tegen het tennis van Tsonga. Darcis kwam er niet aan te pas en verloor met 6-2. Tsonga ging in de derde set op zijn elan door en gunde Darcis, die de moed leek op te geven, alleen enkele spelletjes voor de statistieken (6-1). Zo staat het na twee duels 1-1 tussen België en Frankrijk.

Eerder op de dag zette een ijzersterke David Goffin (ATP 7) België op 1-0 na een vlotte zege tegen Lucas Pouille (ATP 18). Na twee uur tennis gaf het scorebord drie sets (7-5, 6-3 en 6-1) in het voordeel van de Luikenaar aan.

Morgen volgt in Villeneuve d’Ascq het dubbelspel, zondag de laatste twee enkelpartijen. Voor de Belgen is het de derde finale, de tweede in drie jaar tijd. Frankrijk won de Davis Cup al tien maal, een laatste keer in 2001. Het verloor de finale de laatste keer in 2014.

bron: Belga