Ruim tien jaar rijverbod voor doodrijder van Saar Gevaert

Ruim tien jaar rijverbod voor doodrijder van Saar Gevaert

Tien jaar en twee maanden rijverbod: dat legt de rechtbank van Kortrijk aan Miguel V. (33) op, naast een voorwaardelijke celstraf. De man veroorzaakte een dodelijk verkeersongeval in 2015 en pleegde vluchtmisdrijf. Op 17 december 2015 werd Saar Gevaert in de Bruggesteenweg in Gits van de weg gemaaid. Het 15-jarige meisje overleefde het ongeval niet. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf. Miguel V. ging zich pas uren later aangeven bij de politie. Hij had gedronken. Bovendien was zijn wagen niet verzekerd, ingeschreven of gekeurd.

De dertiger zat twee maanden in voorhechtenis. Hij pleegde al eerder vluchtmisdrijf na een aanrijding, maar toen was er enkel stoffelijke schade. De politierechter legde hem een voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en een rijverbod van 43 maanden op.

Zowel het Openbaar Ministerie als de ouders van Saar vonden die straf te licht en tekenden beroep aan. De straf is vandaag verzwaard tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en een maand. Het rijverbod is opgetrokken tot tien jaar en twee maanden. Miguel V. moet ook 5.550 euro boete betalen.

bron: Belga