Kwal. WK basket 2019 (m) – Bondscoach Eddy Casteels wil niet wanhopen na nederlaag

Kwal. WK basket 2019 (m) - Bondscoach Eddy Casteels wil niet wanhopen na nederlaag

Na de nederlaag (59-70) van de Belgian Lions tegen Frankrijk blijft bondscoach Eddy Casteels positief. Hij ziet lichtpunten die de ploeg moet meenemen naar de volgende match maandag tegen Rusland. Op de persconferentie na de interland toonde Casteels zich tevreden over de inzet van zijn ploeg: “De jongens zijn ervoor gegaan. Ze hebben getoond dat ze een team zijn en hier moeten we op verder bouwen, met het oog op de tweede wedstrijd.”
Een gemiste kans wil de bondscoach de verliesmatch dan ook niet noemen. “Wat voor zin heeft het om hier een geweldig resultaat neer te zetten en de resterende matchen te verliezen? Dan kwalificeer je je niet. We willen zeker winnen, maar we zijn gefocust op elke wedstrijd.”
En voortbouwen moeten de Belgen doen op de eerste helft die de Lions wonnen met 38-25. “We speelden in de eerste twintig minuten geweldig basketbal. Fantastisch, we hadden een goede controle over de wedstrijd.”
Maar een dramatisch derde kwart dat België verloor met 8-23 besliste over de wedstrijd. “Wat we na die eerste helft verwacht hadden, gebeurde ook. Die 0-11 waarmee Frankrijk na de rust begon, heeft ons pijn gedaan. Zij kregen het juiste ritme te pakken. Ze vonden hun agressiviteit en intensiteit en op die energie vonden wij geen antwoord. Oplossingen vonden we enkel van buitenaf, niet genoeg inside.”

bron: Belga