Time to Eat: Crême brûlée

Crême Brûlée
Foto UE/Interfel/Amélie Roche

Het dessert is vaak het beste gedeelte van de maaltijd. Zeker als het gaat om een originele mix van prei, noten en zoetigheid. 

Ingrediënten (Voor 6 personen)

  • 500 g prei (4 à 5 stuks)
  • 6 eidooiers
  • 30 cl scheproom
  • 30 cl melk
  • 6 tl bruine suiker
  • (1 per crème brûlée)
  • 1 el olijfolie
  • 120 g gemalen hazelnoten
  • Fleur de sel, peper

Stap 1

Snijd de uiteinden van de prei. Houd het wit en een derde van het groen bij. De rest van het groen kan je gebruiken voor een soep of een ander gerecht. Verdeel de prei in vier in de lengte.

Stap 2



Houd de prei onder water en wrijf de bladeren over elkaar. Droog en hak fijn.

Stap 3

Fruit de fijngesneden prei in een pan met olie en laat 10 min. bakken op een middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat de prei niet verkleurt.Verwarm de oven voor op 150°C.

Stap 4

Meng in een kom de eidooiers, 10 g bruine suiker, de room en de melk. Kruid met zout en peper en klop krachtig op.

Stap 5

Verdeel de preifondue over 6 schoteltjes, bestrooi met gemalen hazelnoten en overgiet met room. Zet 40 à 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en zet minstens 2u in de koelkast.

Stap 6

Bestrooi elk schaaltje met een snuifje fleur de sel en bepoeder alles met bruine suiker.

Stap 7

Karamelliseer met een brander of zet de schaaltjes zo hoog mogelijk in de oven op grillpositie, tot de crème brûlées goudgeel zijn. Dien meteen op.

Smakelijk!