Ruim 300 Vlaamse vakantieverblijven hebben toegankelijkheidslabel

Ruim 300 Vlaamse vakantieverblijven hebben toegankelijkheidslabel

Ruim 300 vakantieverblijven, toeristische informatiekantoren en bezoekerscentra in Vlaanderen hebben een toegankelijkheidslabel, wat wil zeggen dat vakantiegangers met een beperking er gemakkelijk terecht kunnen. Dat zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). Het label bestaat 10 jaar, en dat vierde minister Weyts samen met enkele uitbaters in het Vlaams-Brabantse Bever. Het toegankelijkheidslabel is tien jaar geleden in het leven geroepen als kwaliteitskenmerk voor ‘toeristische gebouwen’ als logies, infopunten en bezoekerscentra. In een gebouw met A+-label kunnen alle vakantiegangers met een beperking zonder hulp terecht, een A-label betekent dat de bezoekers slechts een minimum aan hulp nodig hebben.

Tien jaar geleden waren er in Vlaanderen amper 26 vakantieverblijven met een label. Vandaag zijn dat er 300. Ter gelegenheid van de tiende verjaardag zette minister Weyts samen met Toerisme Vlaanderen een aantal van de uitbaters die tien jaar geleden al een label haalden, in de bloemetjes. De minister reikte ook enkele nieuwe labels uit.

“Uitbaters zijn steeds meer overtuigd van het belang van een toegankelijk logies. Reizigers met een beperking en hun gezelschap vormen trouwens een almaar groeiende markt met nog veel potentieel”, zegt de minister. “We blijven ons inzetten om het toegankelijk toeristisch aanbod in Vlaanderen verder uit te breiden.”

bron: Belga