Rode Duivels blijven nummer 5 op FIFA-ranking

Rode Duivels blijven nummer 5 op FIFA-ranking

De Rode Duivels behouden op de nieuwe FIFA-ranking de vijfde plaats. Sinds de publicatie van de vorige ranglijst, op 16 oktober, kwamen de troepen van Roberto Martinez twee keer in actie. Op 10 november speelden Hazard en co in een oefenduel in het Koning Boudewijnstadion in Brussel 3-3 gelijk tegen Mexico. Vier dagen later volgde een tweede vriendschappelijke wedstrijd, die in het Brugse Jan Breydelstadion met 1-0 werd gewonnen tegen Japan.

Mexico (16e) en Japan (55e) zijn net als België geplaatst voor het WK. De loting, met België als reekshoofd, vindt plaats op 1 december in Moskou.

Helemaal bovenaan de FIFA-ranking behoudt wereldkampioen Duitsland de eerste plek met 1.602 punten voor Brazilië (1.483), Portugal (1.358) en Argentinië (1.348). België is vijfde met 1.325 punten en wordt gevolgd door Spanje (1.231), dat van acht naar zes wipt maar geen reekshoofd is op het WK, Polen (7e, -1), Zwitserland (8e, +3), Frankrijk (9e, -2) en Chili (10e, -1).

Italië werd door Zweden verslagen in de WK-barrages en is er volgende zomer in Rusland voor het eerst sinds 1958 niet bij op de Wereldbeker. Op de FIFA-ranking wint de Squadra als nummer 14 wel een plaatsje. Zweden gaat zeven banken vooruit en komt als achttiende de top 20 binnen.

Denemarken, dat zich ten koste van Ierland voor het WK plaatste, doet net als Zweden een uitstekende zaak en springt van negentien naar twaalf.

De volgende FIFA-ranking wordt bekendgemaakt op 21 december.

bron: Belga