Marino Keulen wordt lijsttrekker in Lanaken

Marino Keulen wordt lijsttrekker in Lanaken

Marino Keulen (Open Vld) zal als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 trekken. Dat laat Open Vld-Lanaken weten in een persbericht. Tijdens de bestuursvergadering van Open Vld-Lanaken is Marino Keulen woensdag aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van eind volgend jaar. Hij was de enige kandidaat-lijsttrekker die zich in september gemeld had bij de afdelingsvoorzitter.

“Als uittredend burgemeester heb ik de ambitie om vanaf 2019 Lanaken opnieuw te besturen”, zegt Keulen. “Een eerste stap om die ambitie te realiseren is de lijst van Open Vld trekken in Lanaken. Ik ben dan ook vereerd dat het bestuur mij deze opdracht toevertrouwd.”

In 2012 haalde Open Vld in Lanaken 42,3 procent. De partij wil “absoluut de grootste partij blijven in Lanaken”. “De afgelopen jaren hebben we de gemeente met een goede ploeg deskundig bestuurd en indien de kiezer ons de mogelijkheid geeft, willen we dit graag verderzetten.”

Met de aanduiding als lijsttrekker zal Marino Keulen (54 jaar) voor de derde keer lijsttrekker zijn in Lanaken (2006-2012-2018) voor Open Vld. Sinds 2012 is hij burgemeester van Lanaken. Hij is daarnaast sinds 1995 Vlaams volksvertegenwoordiger.

bron: Belga