Het Sintsecretariaat van bpost draait op volle toeren

Het Sintsecretariaat van bpost draait op volle toeren

Sinterklaas krijgt naast de hulp van zijn zwarte pieten ook elk jaar veel hulp van bpost bij het verwerken van alle brieven die de kinderen versturen. Op het Sintsecretariaat van bpost in Brussel zijn nog tot half december een dertigtal medewerkers dagelijks bezig met het beantwoorden van honderdduizenden brieven naar de Sint. Tekeningen, verlanglijstjes en vele fopspenen komen dezer dagen toe op het Sintsecretariaat. Alle brieven die naar het adres van Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel zijn gestuurd, krijgen een antwoord en een cadeautje. Mits vermelding van het eigen adres, want de helpers van de Sint merken op dat verschillende mensen hun eigen adres vergeten te vermelden.

Voor de werknemers op het Sintsecretariaat is elke brief een verrassing en daar zitten soms ontroerende en persoonlijke verhalen tussen. “Er was een brief van een meisje, Liesbeth, dat zwaar ziek is. Ze wordt elke dag verzorgd, maar ze vraagt zelf geen cadeaus. Ze vraagt enkel dat haar dokters en therapeuten in de watten gelegd worden. Dat zijn brieven waar je kippenvel van krijgt”, vertelt Chantal Geeraerts, medewerkster van bpost.

Nieuw dit jaar is dat ook de allerjongsten, die nog niet zo goed kunnen schrijven, via de online Babbelbrief op www.babbelbrief.be hun eigen Sintboodschap kunnen dicteren.

In 2016 beantwoordden de Sint-helpers meer dan 400.000 brieven en op dit ogenblik werden er al 15 procent meer brieven verstuurd dan op hetzelfde moment vorig jaar.

bron: Belga