Gent en Moeskroen trappen speeldag zestien op gang

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent en Moeskroen openen morgenavond de zestiende speeldag met een duel in de Ghelamco Arena. De Buffalo's wonnen onder Yves Vanderhaeghe hun laatste drie thuismatchen (tegen Waasland-Beveren, Eupen en Standard) en hebben na de 0-3 winst in Lokeren vorig weekend de top zes in het vizier. Moeskroen ging vorige zaterdag met 1-2 onderuit tegen Anderlecht en kon al zeven competitiematchen op rij niet meer winnen. Toch prijken Les Hurlus als elfde nog min of meer in de 'veilige' middenmoot, 9 punten boven rode lantaarn Eupen. Zaterdag staan vier duels op de kalender. Om 18 uur ontvangt Antwerp, knap vijfde, KV Mechelen. Malinwa won met Aleksandar Jankovic weer op de bank van Kortrijk (2-0) maar verloor vorig weekend in Charleroi. Als vijftiende bengelt Malinwa nog steeds helemaal onderin. Oostende speelt om 20 uur gastheer voor Eupen. Op hetzelfde moment neemt STVV het thuis op tegen Lokeren. Op de Freethiel staat vanaf 20u30 de confrontatie tussen Waasland-Beveren (zevende) en Charleroi (tweede) op het programma.

Zondag is het woord aan de traditionele topclubs. In de namiddag (vanaf 14u30) staat KRC Genk in de Luminus Arena tegenover Standard. De Limburgers deden met winst in Waregem vorig weekend een uitstekende zaak maar worden bij verlies tegen Standard door de Rouches uit de top zes gekegeld. De bezoekers zullen er dan weer alles aan doen om de kloof met de play-off 1 plaatsen niet te laten groeien.

Anderlecht kreeg in de Champions League tegen Bayern München een nieuwe opdoffer te verwerken. Ondanks een verdienstelijke wedstrijd bleef paars-wit andermaal met lege handen achter (1-2). Hein Vanhaezebrouck heeft vier dagen de tijd om zijn jongens klaar te stomen voor de confrontatie met zijn ex-club Kortrijk. In de andere dug-out zit met Glen De Boeck eveneens een coach die een oud-werkgever treft. Aftrap in het Vanden Stockstadion om 18 uur.

Competitieleider Club Brugge en Zulte Waregem sluiten de zestiende speeldag zondagavond (20u) af met een West-Vlaamse derby in Jan Breydel. Blauw-zwart heeft voorlopig een marge van 6 punten op eerste achtervolger Charleroi. Zulte Waregem moet vandaag eerst nog aan de bak op het veld van Nice in de Europa League.

bron: Belga