Boston weet na zestien zeges opnieuw wat verliezen is

Boston weet na zestien zeges opnieuw wat verliezen is

Er is een einde gekomen aan de indrukwekkende zegereeks van Boston in de NBA. De Celtics gingen met 104-98 onderuit bij Miami en leden zo een eerste nederlaag na zestien overwinningen op rij. De Sloveen Goran Dragic, 27 punten, en de Amerikaan Dion Waiters, 26 punten, waren de topschutters van dienst bij de Heat. Kyrie Irving maakte er 23 voor de bezoekers. Met zestien opeenvolgende overwinningen tekenen Irving en co voor de vierde langste zegereeks uit de geschiedenis van Boston. Het record uit 2008 staat op negentien overwinningen. Ondanks het verlies blijven de Celtics (16-3) autoritair leider in de Eastern Conference.

In diezelfde Conference won Cleveland met 119-109 van Brooklyn. LeBron James kroonde zich met 33 punten andermaal tot topscorer bij de vicekampioen, die een zesde zege op rij boekte. Na een mindere competitiestart zijn de Cavaliers opgeklommen naar plaats vier in het Oosten.

In de Western Conference stond de topper tussen Oklahoma City en kampioen Golden State op het programma. De Thunder haalde het onder aanvoering van Russell Westbrook, die net naast een triple double greep met 34 punten, 10 rebounds en 9 assists, met 108-91 van de Warriors.

Houston, dat met 125-95 won van Denver, leidt in het Westen (14-4) voor Golden State (13-5).

bron: Belga