Bellewaerde krijgt vergunning voor nieuw aquapark

Bellewaerde krijgt vergunning voor nieuw aquapark

Het attractiepark Bellewaerde bij Ieper heeft een omgevingsvergunning gekregen voor de bouw van het nieuwe aquapark. Dat besliste de deputatie van de provincie West-Vlaanderen vandaag. Er zijn wel enkele voorwaarden aan gekoppeld. Dit voorjaar kondigde Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van het attractiepark in Ieper, de bouw van een nieuw waterpretpark aan. Vandaag heeft dat dossier een belangrijke horde genomen met het bekomen van de omgevingsvergunning. Het grootschalige zwembadcomplex komt volledig binnen de voorziene zone voor dagrecreatie van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Bellewaerde.

Er zijn wel enkele voorwaarden gesteld, onder andere op het vlak van de impact op de waterhuishouding en de groeninkleding. Zo moet nv Belpark zorgen voor de opvang en buffering van alle hemelwater afkomstig van het aquapark en komen er 63 nieuwe hoogstambomen ter compensatie van de 56 te rooien hoogstambomen. Bellewaerde moet ook zorgen voor voldoende parkeermogelijkheden en een goede bereikbaarheid.

De volledige site zal zo’n 3.000 vierkante meter groot zijn en zich op de parking aan de Meenseweg bevinden. Binnenin voorziet Bellewaerde verschillende glijbanen, speeltuigen, een speelzone en peuterbad, maar ook een wellnesszone en een belevingstraject, genaamd Lazy River. De opening is voorzien begin 2019.

bron: Belga