Man zet gigantische waterglijbaan in achtertuin

Een Australische man heeft een tweedehandse waterglijbaan in zijn achtertuin geplaatst. De lokale autoriteiten maken zich zorgen om de veiligheid. 
door
lien.sterkens
Leestijd 1 min.

Luke Newton uit Perth transformeerde zijn achtertuin in een heus pretpark toen hij een gratis glijbaan kon bemachtigen. De twaalf meter lange en vier meter hoge attractie was een afdankertje van de lokale binnenspeeltuin.

Onveilig

Jammer genoeg kreeg Newton al snel een telefoontje van zijn stadsbestuur, dat binnen veertien dagen de afbraak van de glijbaan eist. Hij zou de lokale wetten en bouwvoorschriften overtreden. Burgemeester Albert Jacob vertelt in The West Australian dat de glijbaan ook niet voldoet  aan de veiligheidsvoorschriften.

De man is niet van plan om het erbij te laten. Hij hoopt met het stadsbestuur samen te kunnen werken om de glijbaan toch te laten staan. Volgens hem is het een onschuldige bron van buitenpret. "Buren die normaal niet met elkaar praten, komen nu samen om een kijkje te nemen", aldus Newton.

A group of Perth mates inherited an old fairground slide and turned their pool into the hottest (dangerous) attraction in town #geniusorinsane pic.twitter.com/7UA2PXXor0

— The Bell Tower Times (@BellTowerTimez) November 21, 2017