Siliconenspoor Antwerpse ring: ook tijdens avondspits nog twee rijstroken afgesloten richting Nederland

Op de Antwerpse ring richting Nederland zullen ook tijdens de avondspits nog twee rijstroken afgesloten zijn ter hoogte van Borgerhout als gevolg van het ladingverlies van vloeibare siliconen gisteravond. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Nadat de siliconen in het beton van het wegdek sijpelden, is de rijbaan over een afstand van 1,1 kilometer nog te glad om de rijstroken open te stellen voor het verkeer. Ook de oprit Borgerhout blijft afgesloten. Het AWV liet vanochtend na het opkuiswerk van de brandweer en gespecialiseerde firma’s een griptester aanrukken om stroefheidsmetingen uit te voeren op het wegdek. “Uit de eerste resultaten van de stroefheidsmetingen blijkt alvast dat het wegdek momenteel nog te glad is”, stelt het agentschap. “We bekijken nu welke maatregelen we de komende uren kunnen nemen om de stroefheid van het wegdek te verbeteren.”

In de loop van de middag vinden er ook boringen plaats om na te gaan in hoeverre de siliconen in het wegdek gedrongen zijn.

De verkeershinder tijdens de Antwerpse avondspits lijkt in ieder geval erg groot te worden. “Weggebruikers houden best rekening met files op de Antwerpse ring en een aantal toekomende snelwegen én met hoge wachttijden. Ze krijgen de raad om de omgeving van Borgerhout op de R1 te vermijden en de actuele verkeersinformatie goed op te volgen via www.verkeerscentrum.be. Ze maken best ook maximaal gebruik van het openbaar vervoer en van de P&R-terreinen bij de stad, waar ze kunnen overstappen op trams en bussen naar het stadscentrum.”

bron: Belga