KV Mechelen licht optie in contract van Hassane Bandé

KV Mechelen licht optie in contract van Hassane Bandé

KV Mechelen heeft de optie in het contract van topschutter Hassane Bandé gelicht, waardoor de Burkinese seizoensrevelatie tot midden 2021 vastligt achter De Kazerne. Dat bevestigde voorzitter Johan Timmermans vandaag. De negentienjarige Bandé testte afgelopen zomer bij de beloften van RSC Anderlecht, maar werd daar te licht bevonden. KV Mechelen gaf de Burkinese aanvaller wel een kans en heeft daar nog geen seconde spijt van gehad. Bandé ontpopte zich tot een van de zeldzame lichtpunten bij Malinwa, dat na een teleurstellende heenronde pas de vijftiende en voorlaatste plaats bezet.

Nochtans startte Bandé, toen nog onder coach Yannick Ferrera, in het competitiebegin steevast op de bank. Na enkele trefzekere invalbeurten kreeg hij een basisplaats. Ook Aleksandar Jankovic stelt de kersverse Burkinese international vaak op. Na vijftien speeldagen voert hij samen met Isaac Kiese Thelin de topschuttersstand aan. Bandé trof acht keer raak, maar moet de Gouden Stier voorlopig aan de Zweedse spits van Waasland-Beveren laten. Thelin scoorde meer doelpunten buitenshuis.

Ondanks buitenlandse interesse liet Timmermans nog weten het goudhaantje zeker te willen houden tot het einde van het seizoen. KV Mechelen kan de doelpunten van Bandé in een nakende degradatiestrijd zeker gebruiken.

bron: Belga