Champions League – “Tegenstanders hebben geen drie kansen nodig om te scoren”

Champions League - "Tegenstanders hebben geen drie kansen nodig om te scoren"

Hein Vanhaezebrouck zag landskampioen Anderlecht door een gebrek aan efficiëntie tegen Bayern München op een vijfde nederlaag op rij afstevenen, woensdagavond op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League. De ploeg balanceert daarmee op de rand van de Europese uitschakeling. “Vanavond is nog maar eens gebleken dat efficiëntie op dit niveau heel belangrijk is. We spelen tegen ploegen die geen drie kansen nodig hebben om te scoren. Ook tegen Paris Saint-Germain was dat zo”, vertelde Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck na de 1-2 nederlaag tegen de Rekordmeister.
“Tegen PSG hielden we het slechts één helft vol en vanavond toch al wat langer. Ik heb heel wat goeie dingen gezien van Anderlecht, dus moet ik mijn spelers daarvoor feliciteren. In die twee wedstrijden tonen we dat Belgische ploegen toch een plaats hebben in de Champions League, in tegenstelling tot hetgeen hier en daar beweerd wordt. We praten hier over twee tegenstanders die eindwinst in Champions League als ambitie hebben. Maar je moet dat kunnen staven met punten en dat is dus niet het geval.”
Door de kleine thuisnederlaag tegen Bayern en de 7-1 pandoering van Celtic op het veld van PSG, is er in de slotwedstrijd een zege met minstens drie doelpunten – en niet langer vier treffers – verschil in Celtic Park nodig om alsnog op de derde plaats te eindigen en na Nieuwjaar in de zestiende finales van de Europa League aan de slag te kunnen. “Dat wordt moeilijk”, beseft ook HVH. “Spijtig dat we vandaag geen punt konden pakken, want dan stonden de zaken er anders voor. In de eerste helft werd er een strafschop niet gefloten en de gelijkmaker van Harbaoui werd nog afgekeurd, het zat er wel in. Als het van mij afhangt gaan we er nog vol voor in Glasgow, maar ik wil nog niet op de zaken vooruitlopen. Alles hangt af van de omstandigheden (vorm, blessures… red) op dat moment.”
Lukasz Teodorczyk kreeg voorin na een rustperiode het vertrouwen van Vanhaezebrouck, maar de Poolse spits wrong voor de pauze drie huizenhoge kansen vakkundig de nek om. Na de pauze lag hij met een assist wel mee aan de basis van de gelijkmaker van Sofiane Hanni. Het kanon van de international blijft echter zwijgen. “Jammer dat die ballen er niet in gaan, want als hij één keer scoort, is hij opnieuw vertrokken. Hij blijft wel hard werken voor de ploeg.”

.

bron: Belga