Brusselse winkelstraten komende zeven weken gehuld in feestelijke eindejaarsverlichting

De Brusselse schepen voor Economische Zaken, Marion Lemesre, heeft woensdagavond de vijfde editie van “Licht op de Handel” ingehuldigd. Een parcours van 11,5 kilometer langs Brusselse winkelstraten, zal de komende zeven weken voorzien zijn van een feestelijke verlichting. De lichtversiering werd aangebracht in 92 straten. Die bevinden zich niet enkel in de Vijfhoek, maar ook in de Brusselse deelgemeenten Laken, Haren en Neder-over-Heembeek. Zowat dertig straten worden voor de eerste keer verlicht.
Een van de opvallende lichtinstallaties is onder meer “The Maze”, een verlicht labyrint van honderd vierkante meter aan de Kapellemarkt. Het labyrint kan gratis worden betreden.
Voort wordt op de as Rogier-Fontainas 315 “sterren” in de lucht gehangen, waarvan sommige van kleur veranderen. De Dansaertstraat is ook versierd met zeventig luchtballonnen die sterren vervoeren.
De lichten in de handelsstraten versterken de aantrekkelijkheid en brengen de wijken dichter bij elkaar”, zo zegt Marion Lemesre.

bron: Belga