Bourgeois “neemt kennis van bezorgdheden van schooldirecteurs”

Bourgeois "neemt kennis van bezorgdheden van schooldirecteurs"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois “neemt kennis van de bezorgdheden” van de directeurs in het basisonderwijs, al heeft hij van hen nog geen vraag gekregen om ontvangen te worden. “Er zijn al veel extra middelen en groeipaden vrijgemaakt voor veel takken van het onderwijs, maar ik ben bereid om samen met de minister van Onderwijs en de collega’s in de regering om te onderzoeken welke uitdagingen het meest prioritair zijn.” De directeurs van de katholieke basisscholen zijn teleurgesteld in hun koepel en in Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), schrijft De Standaard vandaag. Ze zouden zich nu rechtstreeks naar minister-president Bourgeois richten met hun klachten over onder meer slechte omkadering en te hoge werkdruk. “Het ongeduld is terecht heel groot. De emmer is meer dan vol en er gebeurt niets”, zegt Lieven Verkest, de woordvoerder van de Directiecommissie Katholiek Basisonderwijs.

De minister-president kreeg van de directeurs nog geen rechtstreekse vraag om ontvangen te worden, klinkt het op het kabinet van de N-VA’er. Wel heeft hij “kennisgenomen van hun bezorgdheden” en wil hij “de problemen bespreken in de ministerraad”. De minister-president benadrukt dar er “al veel extra middelen en groeipaden zijn vrijgemaakt voor veel takken van het onderwijs”, maar is wel bereid om – samen met Crevits en de andere regeringspartners – te onderzoeken “welke uitdagingen het meest prioritair zijn”.

Ook tijdens de gesprekken met sociale partners en onderwijsverstrekkers over het loopbaanpact, kunnen de bezorgdheden van de directeurs besproken worden, besluit Bourgeois.

bron: Belga