Beker van België volleybal – Achel (Liga B) stunt zich naar halve finales

De kwartfinales van de Beker van België hebben één grote verrassing opgeleverd: Achel uit Liga B kwalificeerde zich immers ten koste van Amigos Zoersel. Dinsdag stootte Roeselare al door naar de laatste vier. Daar kwamen woensdag naast Achel ook nog Maaseik en Menen bij. Vorige week had Amigos Zoersel al een vijfsetter nodig om Achel te kloppen. De Limburgers stuntten in Zoersel door de thuisploeg onmiddellijk naar de keel te grijpen. In de laatste set werd het nog even spannend, maar door de 0-3 was er zelfs geen gouden set nodig om een winnaar aan te duiden (21-25, 17-25, 23-25).
Dat Menen aan een schitterende eerste seizoenshelft bezig is, bewijst de competitierangschikking. Na acht speeldagen leiden de West-Vlamingen onverwachts, maar tegen Leuven hadden ze het woensdag niet makkelijk. De eerste set ging naar de bezoekers, maar na de derde set was de kwalificatie wel een feit (19-25, 25-16, 25-22, 28-26).
Maaseik verloor in de competitie thuis tegen Borgworm, maar in de beker lieten de Limburgers zich niet verrassen door de Luikenaren. Drie sets (25-15, 25-20, 25-18) volstonden om de volgende ronde te bereiken.
Achel en Maaseik enerzijds en Roeselare en Menen anderzijds strijden voor de finaleplaatsen. De heenmatchen staan volgende week al op het programma, de terugmatchen volgen twee weken later. De finale wordt op 18 februari afgewerkt in het Antwerpse Sportpaleis.

.

bron: Belga