Annelies Beck wint Grote Prijs Jan Wauters

Annelies Beck wint Grote Prijs Jan Wauters

Tijdens het VRT-taalfeest “REYERSTaal in De Somer” woensdagavond in Leuven is Annelies Beck uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters 2017. De VRT-journaliste was de favoriete taalvirtuoos van de jury. Ze omschreven haar als “een vakvrouw met een uitstekende taalvaardigheid, bijtend als het moet, maar altijd hoffelijk”. De Grote Prijs Jan Wauters bekroont een Nederlandstalige mediapersoonlijkheid “die excelleert in het gebruik van het Nederlands, en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit”. Met deze prijs wil de openbare omroep de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.
“Als een eigentijdse Alice in Wonderland gaat ze de confrontatie aan met een resem figuren van divers pluimage, ieder met z’n eigen logica, van geleerde prof tot professionele windmaker”, aldus de jury. “Gedreven door eerlijke nieuwsgierigheid en blijvende verwondering, is ze altijd op zoek naar de waarheid en de waarde van fake en ander nieuws – en het verschil daartussen.”
Voor de tweede Publieksprijs Jan Wauters werden meer dan 6.000 stemmen uitgebracht. Britt Van Marsenille nam die Publieksprijs in ontvangst. Een op de drie stemmers koos voor de Radio 2-presentatrice. De jury was lovend: “Britt is een spontane, vlotte prater met veel empathie en engagement.”

bron: Belga