Netflix presenteert eerste Belgisch-Nederlandse co-productie

tom waes
AFP / Nicolas Maeterlinck

Fans van Belgische en Nederlandse fictie kunnen al beginnen aftellen! Netflix heeft de eerste co-productie voorgesteld met onderandere Tom Waes en Kevin Janssens in de hoofdrol. ‘Undercover’ is een misdaadreeks, gebaseerd op waargebeurde feiten.

De streamingdienst werkt voor deze productie samen met  VRT, De Mensen en Dutch Filmwork. In 2019 zal de serie in première gaan op Netflix, maar in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk zal de reeks ook op de lokale televisie te zien zijn.

‘Undercover’

Het verhaal draait rond drugsbaron Ferry Bouman die een luxueus leventje leidt in zijn villa aan de Belgisch-Nederlandse grens. Hier dreigt een ingrijpende verandering in te komen wanneer twee undercoveragenten zijn territorium betreden. Ze willen infiltreren in het leven van de drugsbaron om zo het zaakje te kunnen oprollen.

Producer Jan Thys van productiehuis De Mensen is tevreden over de reeks. “Ik vind het fascinerend om te zien welke gigantische rol Nederland en België spelen in de drugshandel. Nico en het hele team van schrijvers hebben fantastisch werk geleverd om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen op het scherm.”

Waargebeurde feiten

Het scenario is gebaseerd op meerdere waargebeurde feiten waaronder het dossier van drugsbaron Janus van Wesenbeeck. Hij ziet het niet zitten dat de serie op het scherm verschijnt. Met hulp van een advocaat heeft hij de reeks proberen tegen te houden, maar zonder succes.