Anderlecht op rand van Europese uitschakeling na vijfde nederlaag op rij

Landskampioen RSC Anderlecht heeft op de vijfde speeldag in groep B van de Champions League met 1-2 verloren van de Duitse kampioen en competitieleider Bayern München. De Europese uitschakeling komt zo heel dichtbij.

Een dominant Anderlecht had bij de rust altijd op voorsprong moeten staan, maar een falende Lukasz Teodorczyk wrong liefst drie mogelijkheden vakkundig de nek om en een overduidelijke strafschopfout op Pieter Gerkens werd niet gefloten. Robert Lewandowski bracht vervolgens de bezoekers na 51 minuten op voorsprong, de gelijkmaker van Sofiane Hanni na 63 minuten was het eerste doelpunt van Anderlecht in de Champions League sinds begin december 2014. Een verdiende puntendeling leek in de maak, Corentin Tolisso besliste er na 77 minuten met de 1-2 echter anders over. De gelijkmaker van de ingevallen Hamdi Harbaoui werd nog afgekeurd wegens buitenspel.

Parijse pandoering in Schotland

Door de vijfde opeenvolgende nederlaag eindigt paars-wit zo goed als zeker op de laatste plaats in de groep. Mathematisch behouden ze nog een waterkans op Europese overwintering, maar dan moeten ze begin december op de slotspeeldag in de groep wel met minstens drie doelpunten verschil gaan winnen op bezoek bij het Schotse Celtic, dat woensdag een fikse 7-1 pandoering om de oren kreeg bij groepsleider Paris Saint-Germain. Celtic telt momenteel drie punten na de 0-3 zege van vorige maand in Brussel.