Weerbericht: zwaarbewolkt maar zacht voor tijd van het jaar

Het blijft deze namiddag zwaarbewolkt en grijs met lokaal nog gemiezer, vooral in het noordwestelijke deel van het land en de Ardennen. De maxima liggen tussen 7 graden in Hoog-België en 12 of 13 graden aan zee. De wind waait matig en vlak aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. Dat meldt het KMI. Deze avond en nacht blijft het zwaarbewolkt met nu en dan motregen. In de Ardennen wordt het ook mistig. De minima liggen tussen 5 graden in Hoog-België en 12 graden aan zee.

In de namiddag wordt het overal zonnig met wat hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 8 graden in Hoog-België en 14 graden aan zee, wat zacht is voor de tijd van het jaar. Er waait een strakke en matige, aan zee vrij krachtige wind.

Morgenavond en in de nacht naar donderdag blijft het droog en is het eerst vrijwel helder. In de loop van de nacht dringen vanaf het westen meer en meer wolkenvelden het land in. Tegen de ochtend vergroot de kans op regen in het westen. De minima liggen tussen lokaal 3 graden in de Ardennen en 10 graden in Vlaanderen. De zuidelijke wind neemt toe en wordt in de loop van de nacht vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee met rukwinden tot 60 à 70 km/u.

De rest van de week valt er geregeld regen en veel wind. Eerst nog zacht, in de loop van zaterdag beduidend frisser.

bron: Belga