Stalker Sven Mary veroordeeld tot 20 maanden cel

Stalker Sven Mary veroordeeld tot 20 maanden cel

De man die maandenlang strafpleiter Sven Mary had gestalkt, is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding. De man had de strafpleiter beledigende mails gestuurd, webpagina’s in zijn naam opgemaakt en Twitterberichten onder de naam van de advocaat verstuurd. Ook had hij meester Mary proberen afpersen. De man was bovendien al eerder veroordeeld, onder meer voor gelijkaardige feiten. De problemen begonnen in juni 2013, toen Sven Mary enkele beledigende mails kreeg van een onbekende afzender. Die werden eerst genegeerd maar toen de afzender het adres van de school van de kinderen van de strafpleiter vermeldde, diende meester Mary een klacht in. Later registreerde de onbekende ook drie internet-domeinnamen met de naam van de strafpleiter, waarop verzonnen quotes van Mary stonden en hij afgeschilderd werd als druggebruiker en iemand die de staat België wil omvergooien.

Via een ethische hacker slaagde meester Mary erin de lastpak te identificeren maar die had intussen een Twitteraccount geopend onder de naam van de advocaat en tweette in zijn naam allerhande onzin en beledigende taal. De onbekende eiste ook 10.000 euro om de Twitteraccount en de websites te doen verdwijnen, een eis waar Sven Mary niet op inging.

Na enig onderzoek kon de stalker geïdentificeerd worden als een Belg die in Duitsland woonde en al herhaaldelijk veroordeeld werd, ook voor gelijkaardige feiten. Daarvoor had hij in totaal al 85 maanden cel opgelopen.

De rechtbank veroordeelde hem ditmaal tot een effectieve gevangenisstraf van 20 maanden en beval zijn onmiddellijke aanhouding.

bron: Belga