KV Mechelen streeft lichtere sanctie voor Rob Schoofs na

KV Mechelen streeft lichtere sanctie voor Rob Schoofs na

Ook KV Mechelen aanvaardt het schikkingsvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gisteren deed voor Rob Schoofs niet. Dat bevestigde Malinwa dinsdag. De middenvelder werd op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten. Het Bondsparket had gisteren drie speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en een boete van 800 euro gevorderd. Omdat het voor de 23-jarige Schoofs nog maar zijn eerste rode kaart in het profvoetbal was, denkt KV Mechelen aanspraak te kunnen maken op strafvermindering. Door de vordering van het Bondsparket riskeert de middenvelder van Malinwa geschorst te zijn voor de derby op het veld van Antwerp (25/11) en de thuismatch tegen KRC Genk (29/11) in de Croky Cup.

Halverwege de tweede helft van de uitwedstrijd in Charleroi (2-0) op vrijdag pakte Schoofs uit met een gevaarlijke tackle op de enkel van Dodi Lukebakio. Scheidsrechter Erik Lambrechts trok aanvankelijk slechts geel, maar door de tussenkomst van videoref Tim Pots veranderde Lambrechts de kleur van de kaart. Schoofs mocht gaan douchen.

Vandaag belooft een drukke dag te worden voor de Geschillencommissie. Behalve Schoofs komen ook Edmilson Junior (Standard), Brecht Capon (KV Oostende) en Kevin Vandendriessche (KV Oostende) zich verantwoorden voor hun rode kaart tijdens het afgelopen voetbalweekend. Jérémy Taravel (Cercle Brugge) werd dan weer door de Reviewcommissie op het matje geroepen.

bron: Belga