“Geruis” in Zuid-Atlantische Oceaan niet van vermiste Argentijnse duikboot

Een “geruis”, dat reddingsschepen maandag in de Zuid-Atlantische Oceaan hadden opgevangen, blijkt toch niet van de sinds woensdag spoorloze Argentijnse duikboot. Dat zei marinewoordvoerder Enrique Balbi maandagavond in Buenos Aires. “Het geruis is niet afkomstig van een duikboot, het kan van biologische oorsprong zijn”, zei Balbi, nadat een opname van het geruis met speciale software onderzocht was. De omgeving werd zekerheidshalve intensief doorzocht door twee schepen, op zoek naar onderzeeër ARA San Juan, met 44 bemanningsleden.
Twee Argentijnse marineschepen, die deelnemen aan de internationale zoekactie in de Zuid-Atlantische Oceaan, hadden maandag met hun sonarapparatuur geluidssignalen opgevangen. Hun registraties werden doorgestuurd naar een Amerikaanse Boeing P-8, waarmee schepen en onderzeeërs opgespoord kunnen worden, voor nader onderzoek.
De internationale zoektocht naar de vermiste duikboot is intussen een race tegen de tijd. De ARA San Juan heeft volgens de marine een zuurstofreserve van zeven dagen.

Bron: Belga